Veiseproteiin

Veiseproteiin (ehk veise valk) on esmaklassiline valguallikas, mis on looduslikult rikas oluliste aminohapete, nagu glutamiin ja arginiin, poolest. See on loomulikult madala rasva- ja süsivesikusisaldusega ning sobib suurepäraselt kõigile, kes peavad Paleo dieeti. Veiseproteiin sobib ideaalselt kehale lihasmassi lisamiseks ja on mugav ja tervislik alternatiiv toiduainetele nagu burgerid ja praad.

Filtrid
Komplektid
Hind
   
Kaubamärgid
Toidulisandi vorm

Veise valgu peamised eeliseid

Veise valk on hüpoallergeenne ja hea alternatiiv piima (vadaku), munavalge- ja hernepõhisele valguallikale. Tegemist on valguallikaga, mis sisaldab kõiki asendamatuid aminohappeid, mis on vajalikud lihaste taastamiseks ja arendamiseks ning aminohapete profiil on veiseliha, mis väga sarnaneb inimese lihaskoega. Veiseproteiin seguneb kergesti ja on neutraalse maitsega, lisaks ka kergesti seeditav. Veiseproteiinil on kõrge loodusliku kollageeni sisaldus, millel on palju kasulikke omadusi.

Toores veiseliha sisaldab 20 kuni 25 grammi valku 100 grammi kohta. Küpsetamisel veesisaldus väheneb, nii et valgu tase tõuseb umbes 28 kuni 36 grammini 100 g kohta. Võrdluseks, veiseproteiini isolaadi pulbris on 98% valku (maitsestamata), kuna praktiliselt kogu niiskus, rasv ja süsivesikud on eemaldatud. Pulbris pole ka küllastunud rasvu ja kolesterooli, mida sageli seostatakse veiseliha tarbimise negatiivsete mõjudega.

Veiseproteiini pulbri aminohapete profiil on endiselt veiseliha ja sarnaneb inimese lihaskoes leiduva aminohappe profiiliga. See tähendab, et veiseproteiini isolaat sobib hästi lihaste taastamiseks ja arendamiseks.